L’inici de temporada d’Els Magentes: entre Sant Feliu, Andorra i Castelldefels

Publicat per castellersdesantfeliu el

Castellers de Sant Feliu va començar la temporada 2023 el diumenge 26 de març a la seva ciutat, Sant Feliu de Llobregat. Una actuació que va comptar amb castells diversos, com un 5 de 6. El següent cap de setmana van enfilar rumb cap a Andorra per fer-hi la segona diada, a l’Estació d’esquí Ordino-Alcalís. La tercera parada d’aquesta nova etapa va ser a Castelldefels, on van celebrar la diada del local de la colla amfitriona.

La plaça de La Salut, de Sant Feliu, es va omplir de magenta el diumenge 26 de març. La colla santfeliuenca hi va actuar amb la companyia dels castellers d’Esplugues, de Parets del Vallès i la colla Jove de Barcelona. Amb tot descarregat, van fer pd4, 5d6, 4d6, 3d6 i 2pd6. Per acabar la diada, es va fer el tradicional ball del mocador per a les canalles de les colles i la polca. També es van batejar les noves incorporacions dels santfeliuencs amb el Bella Ciao.

Una diada a la neu: fer pilars i castells a Andorra

Dissabte 1 d’abril de 2023, els castellers i castelleres de Sant Feliu van sortir ben aviat de la seva ciutat per fer una ruta de gairebé 3 horetes per arribar a l’Estació d’esquí d’Ordino-Arcalís, amb un fred que pela, i preparar-se per a la diada més freda de la temporada. Arribats a l’estació, i després d’un breu viatge amb el telecabina, es van enfaixar, disposats a fer el que millor saben fer, castells.

Malauradament, ambdues colles no van comptar amb la participació que els hagués agradat, i no van poder veure cap castell carregat aquell dia. Després d’una caiguda per part dels Castellers d’Andorra d’un 3d6 amb agulla i d’un intent desmuntat d’un 3d6 dels santfeliuencs, van decidir deixar la diada com un cap de setmana de germanor, fent dos pilars de quatre d’entrada i dos de sortida.

Tot i aquest començament amarg, van poder gaudir d’un cap de setmana molt entretingut i de fer pinya, literalment i metafòricament, amb la resta de castellers i castellers de la seva colla i de la colla amfitriona. Tot plegat, gràcies a les “patxangues” que van organitzar en la qual els jugadors i les jugadores magentes van poder donar-ho tot, animats dels sempre fidels Magenthools.  Seguidament, va tenir lloc un sopar de germanor i, per als que encara tenien energia, d’una festa fins ben entrada la  nit.

Al matí de diumenge, els supervivents van optar per visitar el santuari de Meritxell, per anar de botigues a Andorra la Vella o per començar a fer via cap a Sant Feliu.

En resum: com a diada, res destacable, lamentablement. A escala de cap de setmana, immillorable!

Tercera diada de la temporada, la diada del local d’Els Grocs

La darrera diada va tenir lloc la setmana passada, el diumenge 16 d’abril, a Castelldefels. Amb la companyia d’Els Grocs – castellers de Castelldefels -, dels Bandarres – de Poble Sec, i d’Els Esquerdats, de l’Esquerra de l’Eixample. Hi van fer 2pd4, 3d4, 4d6c i 3d6a. Com és tradicional, la diada va cloure amb el ball del mocador i la polca.

Text redactat amb la col·laboració de Jan Bermúdez.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This