Diada de Sant Rarimi

Publicat per castellersdesantfeliu el

Sant Feliu es desperta amb olor de foc i pólvora, és l’essència de les Festes de Tardor. Però avui és diumenge, i la plaça de la Vila ja està preparada per rebre la diada castellera de Sant Rarimi. Enguany hi actuem Els Magentes acompanyats dels Castellers de Cerdanyola i dels Xerrics d’Olot.
La plaça plena de gom a gom esperant l’arribada de les colles que entren en cercavila, disposades a plantar els seus millors castells.
Les campanes de l’església anuncien les 13:00, arriba l’hora de la veritat, de demostrar tot l’esforç fet als assajos, avui més que mai demostrem qui són els Castellers de Sant Feliu i on millor que a casa? Mans a la feina!
Camises ben cordades, pantalons blancs impecables, faixes perfectament premudes, mocadors al seu lloc i els últims retocs mentre el Roger comença a tancar la pinya del pilar de sortida, una aleta ben maca de la nostra enxaneta Bruna i donem per iniciada la diada.
Però els nervis ens passen factura i fem en primera ronda un intent desmuntat de 4d7, tot i això no ens rendim, unes últimes correccions i els darrers consells i tornem.
Ara si que sí, arriba l’hora, ja no hi ha marxa enrere, els nervis que surten, pinya, tronc, canalla…tots estem preparats, avui no t’escapes, et tenim moltes ganes i anem per tu…4d7!
“Baixos ens agafem, contraforts, agulles, crosses, primeres mans…” la pinya al seu lloc, el cap de colla mana als segons amunt, pugen terços seguits de les quartes i és el torn dels més petits. Dosos s’aixequen mentre s’està apropant l’acotxador per a col·locar-se esperant a les tres passes de la Penelop que sense pensar-s’ho fa l’aleta més esperada de la jornada. Acabem de carregar el 4d7 i mentre la plaça esclata entre aplaudiments, pinya i tronc lluita per a la descarregada. Surt la canalla, baixa el tronc, es deixen anar segons i per fi, el moment més desitjat pels més veterans, pels nouvinguts, petits, grans… tothom crida, el celebra, hem descarregat el 4d7, l’hem recuperat allà on fa 13 anys el vam perdre, torna a ser magenta!
Però no s’ha acabat l’actuació, encara ens queda feina.
El segon castell magenta torna a ser de 7 pisos, en aquest cas es tracta del 3. Estem disposats a descarregar el tercer de la temporada però l’esforç i el cansament ens passa factura i el decidim desmuntar amb dosos col·locats.
No obstant els ànims de la colla no decauen, la diada continua.
Anem pels nostres màxims de 6, i demostrem que no hi ha obstacle que ens aturi.
Arriba el torn del 5d6, el segon de la temporada, amb unes mides perfectes i una canalla d’allò més valenta es descarrega sense complicacions.
I per tancar ronda de castells, la nostra estimada torre, a la que ja tenim agafades les mides, bufar i fer ampolles!
Però encara queda més, volem tancar l’actuació amb la cirereta del pastís, el pilar de 5!
Des del descarregat a les festes de primavera no l’havíem tornat a provar i ja en teníem ganes.
Però no tot surt com tots esperem i el pilar cau a la sortida de l’enxaneta quedant com a carregat que, malgrat la caiguda, la satisfacció de la colla per la gran diada que acabem de fer no es perd!
Per la seva part, els companys de Cerdanyola han fet el 3d7, un 4d7 amb agulla que malauradament ha quedat en carregat, un 4d7 i acaben amb un pilar de 5.
De la mà dels Xerrics hem vist el 3d6, el 3d6a, la torre de 6 i per concloure la diada, tanquen amb 2 pilars de 4.

Diada de Sanr Rarimi:
Castellers de Cerdanyola: Pd4, 3d7, 4d7a (c), 4d7, pd5.
Castellers de Sant Feliu: Pd4, id4d7, 4d7, id3d7, 5d6, 2d6, pd5 (c).
Xerrics d’Olot: Pd4, 3d6, 3d6a, 2d6, 2pd4.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This