XXII Trobada de Colles del Baix Llobregat

Publicat per castellersdesantfeliu el

Cobert per un cel gris i ennuvolat, es troba Sant Feliu en un dels dies més esperats per a la comarca més castellera del país, avui té lloc la XXII Trobada del Baix Llobregat, que enguany es celebra a la capital, en el marc del 20è aniversari de la colla amfitriona, Els Magentes. 12 colles es congreguen avui a Sant Feliu per a dur a terme una de les exhibicions castelleres més multitudinàries de la zona no tradicional.
Tot i el mal temps, la plaça Lluís Companys es comença a omplir de colors, amb més de 1200 camises concentrades a la plaça a l’espera d’iniciar la diada.
I un cop passades les 12 del migdia, és l’hora de començar l’actuació.
Donat l’elevat nombre de colles, les rondes s’organitzen en tres grups: A, B i C.
En el primer grup actuen els Castellers d’Esplugues, els Encantats de Begues i els amfitrions, els Castellers de Sant Feliu.
En el grup B els hi ha tocat als Castellers d’Esparreguera, Castellers de Cornellà, Castellers de Gavà i Castellers del Prat.
I a l’últim grup trobem als Carallots de Sant Vicenç dels Horts, als Matossers de Molins de Rei, als Castellers de Castelldefels i a la Colla Jove de l’Hospitalet.
Comptem també amb la presència dels Castellers de l’Adroc, una recent colla formada per la fusió dels antics Castellers de Sant Andreu de la Barca i dels Castellers de Pallejà.

Per part dels magentes ho tenim molt clar, volem tornar a repetir el 4d7. Només han passat tres dies del descarregat per les festes de tardor però no en tenim prou i volem tornar a regalar als santfeliuencs i santfeliuenques els castells de 7. Doncs dit i fet, amb un tronc consistent, puja amb unes mides immillorables, i a la descarregada, tot i el patiment d’algun segon, la construcció s’assoleix amb gran satisfacció. I ens apuntem un altre 4d7 al sac!
I com en volem més, en segona ronda provem el 3d7, que desafortunadament va quedar en intent desmuntat en la diada de Sant Rarimi però que avui és el dia, avui toca tornar a ajuntar dos castells de 7 en una diada, fita que no s’aconseguia des de fa 14 anys.
Amb el tronc més que consolidat i una pinya més dura que una roca, el castells s’assoleixen amb gran solvència. No es poden controlar les emocions d’aconseguir el nostre objectiu i la colla esclata en crits i celebracions.
En una diada que avança a bon ritme, arribem a la tercera ronda on, tornem amb el 5d6, sense cap obstacle.
Tanquem, per tant, la diada amb els pilars finals, posant així punt final a aquesta que ha sigut la millor diada de la colla des de el retorn del 2011. Podem sortir ben satisfets de la plaça amb tota la feina feta. Però aquí no acaba tot, hem de continuar apretant, estem a només un castell de consolidar-nos com a colla de 7, i de ben segur que no trigarem a arribar a la nostra meta!

En aquesta XXII Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat que, malauradament el temps, s’ha desenvolupat en un temps rècord, agraint a la pluja que ens ha permès dur-la a terme sense cap interrupció.
Hem vist castells de 6 per part dels Encantats de Begues, de Castellers de Gavà, dels d’El Prat i de la Jove d’Hospitalet i de 7 dels grocs de Castelldefels, Matossers, Esparreguera, Carallots i dels veïns Matossers.
I podem destacar el 7d7 de Cornellà i el 3d7 per sota i la torre dels Cargolins, que enguany és la tercera descarregada de la seva temporada, com als castells més grans que ens deixa aquesta jornada. I afegir el primer pilar de 4 que porten a plaça els Castellers de l’Adroc.

Carallots de Sant Vicenç: i4d7a, 3d7, pd4.
Castellers de Castelldefels: id4d7, 4d7, id3d7, 3d7, pd4.
Castellers de Cornellà: 5d7, 7d7, 3d7, pd4.
Castellers d’Esparreguera: 4d7, 3d7, 5d6, pd4.
Castellers d’Esplugues: 5d7, 2d7, 3d7ps, 2pd4.
Castellers de Gavà: 3d6, 3d6a, 4d6, pd4.
Castellers de l’Adroc: pd4.
Castellers del Prat: 3d6, 3d6a, 4d6a, pd4.
Castellers de Sant Feliu: 4d7, 3d7, 5d6, 2pd4.
Colla Jove de L’Hospitalet: 5d6, id2d6, 3d6a, 4d6a, pd4.
Encantats de Begues: 3d6a, 3d6, 2d6, pd4.
Matossers de Molins de Rei: 3d7, 4d7, 2d6, 2pd4.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This