XXIII Copa de la Reina PREMAAT de Waterpolo 2019

Publicat per castellersdesantfeliu el

El waterpolo va néixer al segle XIX, en els llacs d’Anglaterra, i es denominava “polo” perquè es jugava sentats sobre barrils i colpejant la pilota amb pals com els del polo. Era un joc lliure i sense regles fins al 1877 que William Wilson, periodista i instructor de natació, va redactar unes regles que van evolucionar fins a convertirse en les bases del primer reglament oficial publicat en el 1885. En poc temps es va fer popular a Europa i Amèrica, cosa que va provocar que fos una disciplina olímpica als Jocs Olímpics de París de 1900. Haurem d’esperar 100 anys per veure la modalitat femenina en un campionat olimpic, que va ser als Jocs Olímpics de Sidney del 2000.

A Espanya no va aparèixer la primera Lliga de Waterpolo femenina a nivell nacional fins el 1987, i al 1996 es va començar a disputar el campionat de la Copa de la Reina. Des de llavors, el CN Sabadell és l’equip amb més títols (15) seguit del CE Mediterrani (5), el CN Alcorcón (2) i per últim el CN Mataró, (1).

Aquest any, la final de la Copa de la Reina entre el CN Sabadell i el CN Sant Andreu s’ha celebrat al Complex municipal de Sant Feliu, i en una cita tan important no podíem faltar els Magentes.

Durant l’acte de cerimònia d’inici ha participat la colla de Timbalers Rojos marcant el començament de l’acte amb el seu ritme tan conegut a la nostra ciutat.

D’altre banda, Els Magentes, com una de les entitats anfitriones de la ciutat, hem realitzat un pd4, dintre del marc de la cerimònia de benvinguda als equips finalistes, amb la peculiaritat de ser un pilar exclusivament femení en honor a l’esdeveniment.

Hem comptat amb la presència de la televisió i d’altres agrupacions patrocinadores que han assistit a aquest esdeveniment així com les societats organitzadores d’aquest acte, com són el mateix Club de Natació Sant Feliu, El complex com a l’espai triat per a recollir el partit, i  l’Ajuntament de la ciutat.

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This