Els Magentes celebraran el Dia Internacional de les Dones amb una jornada el 4 de març

Publicat per castellersdesantfeliu el

El Dia Internacional de les Dones es commemorarà a Sant Feliu de Llobregat amb una jornada d’actes, el dissabte 4 de març al matí. Castellers de Sant Feliu participarà en totes les activitats previstes, organitzades per la Federació d’Entitats Tradicionals de Sant Feliu (FETS).

La diada començarà a les 11.00 amb una cercavila en què participaran les dones de les colles de la ciutat i el grup de percussió del Casal de la Dona, SonaKtrona. Començarà a la plaça Elisabeth Eidenbenz i acabarà a la plaça 8 de Març. L’arribada de la cercavila, prevista per a les 11.30, donarà continuïtat a la jornada amb la plantada i les actuacions de les diferents colles. Els Magentes hi faran un pilar de dones. També hi haurà exposicions, photocall a càrrec de Sant Feliu Feminista, tallers infantils i vermut per a tothom.

Per últim, a les 12.30 tindrà lloc el darrer esdeveniment de commemoració del 8M a Sant Feliu: la taula rodona “Les dones a la cultura popular”. Amb la companyia d’altres colles, Castellers de Sant Feliu hi assistirà amb la representació de Núria Martorell per parlar del paper de la dona en l’àmbit de les tradicions. També hi participaran una representació de les Timbaleres de La Mula, amb Mireia Sospreda; del Drac, amb Mireia Amigó, també Mocador d’Honor 2022, i amb Anna Cobo. Posteriorment, a les 13.00 es farà la lectura del manifest. La periodista i santfeliuenca Carme Verdoy moderarà el debat.

Dones i cultura popular, el vídeo de la FETS

La FETS ha elaborat, aquest any, un vídeo per commemorar la figura de la dona dins de la cultura popular. La peça s’ha publicat a través de les xarxes socials de l’entitat i hi han participat totes les colles de la ciutat, com Castellers de Sant Feliu.

L’elaboració del visionat ha anat a càrrec dels creadors de continguts audiovisuals biivisual i Albert Raga, amb la col·laboració de la comunalitat de la ciutat i la coordinació de la FETS.

Taller sobre feminisme a l’Institut Martí Dot

A banda dels actes organitzats per la FETS, els Castellers de Sant Feliu faran una activitat per als alumnes de 3r de l’Institut Martí Dot. S’hi explicarà la importància de la figura de la dona en el dia a dia d’una colla castellera. Amb tot plegat es farà evident que “sense dones no hi ha castells”. Serà el dijous 2 de març al mateix centre.

 

Categories: Actualitat

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Share This